Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Pénzügy = technológia

2015. április 12. 20:23 - Dr. Justice

Goldman Sachs is a tech company (Business Insider)

Goldman has more programmers and engineers working on tech matters than Facebook.

Az egyébként első ránézésre meglehetősen ósdi üzletben mozgó Goldman Sachsnál 9000 programozó dolgozik (és van egy saját programozási nyelvük). Ez több, mint a Facebook teljes létszáma, aminek jó eséllyel csak nagyjából fele lehet fejlesztő. Persze az összevetés sántít, hiszen a Goldman lényegesen nagyobb és régebbi cég, összesen mintegy 33 ezer alkalmazottal, és csak az adózás előtti eredménye akkora, mint a Facebook teljes bevétele.

Az üzenet mégis világos. A cikk szerint a New York-i venture capital szcénában is állandó a sírás, hogy a legjobb fejlesztőket elhappolják a Wall Street-i cégek, és az sem véletlen, hogy a legszexibb startupok között évek óta folyamatosan ott vannak a "fintech", azaz a pénzügyi-technológiai cégek (és az sem véletlen, hogy ezek jellemzően nem a napfényes Kaliforniában, hanem a keleti parton burjánzanak).

A téma szempontjából teljesen irreleváns, de azért megnéztem, hogy a Goldman és a Facebook hogy teljesített a tőzsdén a Facebook IPO-ja óta. Ugyanúgy. Mondom, irreleváns.

download_3.png

komment
süti beállítások módosítása