Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Napi alma: Óriások kaparintják kezükbe az iPadet

2010. augusztus 24. 17:33 - Dr. Justice

Nagyjából fél évvel ezelőtt már lamentálgattam az iPad forradalmi felhasználási lehetőségeiről, és arra jutottam, hogy ha vízhatlan lenne, remekül lehetne vele egy kádban - adott esetben éppen másnaposan - szörfölgetni, mármint az információs szupersztrádán természetesen. Talán el nem ítélhető módon szumó birkózók akkor nem jutottak eszembe, pedig számukra talán még égetőbb az a probléma, amit az Apple táblagépe orvosolhat. Más eszközt ugyanis nem tudnak használni kövér hurkaujjaikkal.

Még mielőtt bárki alantas támadással vádolna, ezt maga a japán szumószövetség találta ki, a Reuters tudósítása szerint pedig nemcsak szavakban aktív a szövetség, hanem igyekszik is ellátni a profi szumósokat iPadekkel, mivel az átlagos kezek számára gyártott mobileszközök segítségével nem képesek kommunikálni. Ez persze egyáltalán nem akadályozza őket abban, hogy (a gyanú és rossz nyelvek szerint, állítólag) manipulálják a mérkőzéseket, és (egyes rosszakarók által terjesztett álhírek alapján) ápolják a yakuzával fennálló ősi kapcsolatukat.

Az országban egyébként 51 hivatalos szumóház („istálló”) működik - ha lehet hinni a Wikipédiának - nagyjából 700 versenyzővel. A táblagép ára a szigetországban 376 angol fontnak megfelelő jen summa, de arról nem szól a fáma, hogy vajon minden versenyzőnek jut-e a gépekből, szóval most nem tudjuk kiszámolni, hogy mekkora bevétele lesz ebből az Apple-nek, de azért mégiscsak remekül érezhetik magukat most ott Cupertinóban a srácok. Nemcsak emiatt, úgy általában is.
 

Címkék: apple