Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Hová tűnt Damon Hill?

2013. június 06. 23:17 - Dr. Justice

Kezdjük a tényekkel: az év eleji szórványos adásszünetek után februárban elnémult a Dotkom. Meguntam? Mindent elértem, és a csúcson abbahagytam? Divat- vagy kismamablogger lettem? Esetleg ez mind egyszerre? Hát nem, kedves barátaim, erről szó sincs. A Dotkom él, és virágozni fog.

Van viszont egy projekt, amivel az időm nagy részét töltöttem az elmúlt hónapokban: egy kiváló kis csapattal pár hónapja teljes gőzzel bedurrantottuk az Investor.hu-t.

De mi a rák az az Investor.hu?

Az Investor.hu lényege, hogy nem a tőzsde vagy befektetések iránt érdeklődő, többé-kevésbé tapasztalt újságírók, hanem egy igazi brókercég igazi elemzői tolják a kontentet. Mindenféléről, amit érdekesnek és fontosnak találunk. Hivatalosabban fogalmazva az egész az Origo és a KBC Securities közös tőzsdei portálja. Az oldalt az Origo működteti (van saját dobozunk is az Origo címlapján, ha még nem láttad volna), a tartalomért viszont teljes egészében a KBC Securities budapesti elemzőcsapata felel, minden, ami ott megjelenik, tőlünk ered.

Screen Shot 2013-06-06 at 23.19.41.png

A cél, hogy frankó tartalmat nyújtsunk mindnekinek, akit kicsit is érdekel a tőzsdézés, és információkat, ötleteket, inspirációkat merítene hozzá. Az eszközeink megvannak, egész nap a Bloombergen csüngünk, a szomszéd szobában ott vannak a brókereink, kapcsolatban vagyunk a brüsszeli KBC-s elemzőkkel, intézményi befektetőkkel, állampapír- és devizatraderekkel, mi magunk is aktívan tőzsdézünk, és úgy általában véve igyekszünk minél közelebb lenni a piacokhoz. Ha mindezt még le is tudjuk írni, akkor az maga a mennyország.

A projekt nem teljesen új keletű, még novemberben vált publikussá maga az oldal, de igazán erőteljes forgalmat csak tavasz óta terelünk rá, és mostanában kezd beállni a dolog, hála a csapat kemény munkájának. Van még bőven mit csiszolni rajta, de igen potens brigád állt össze, gyorsan fejlődünk, hamarosan újabb és újabb szinteket lép majd a tartalom.

És ez lesz Dotkom helyett?

Az elmúlt hónapokban az Investor nyüstölése mellett nehezen állt rá a kezem, hogy még esténként otthon is a billentyűzetet püföljem, de az érdeklődésem nem változott, sőt, igyekszem nem szem elől téveszteni a tech szektort. Születnek is rendszeresen technológiai anyagok az Investoron, azt tervezem, hogy ezeknek lesz majd itt is lenyomata (kiegészítve egy kis ezzel-azzal, hogy mégis legyen benne valami Dotkom fűszerezés). Meg lesznek majd újból saját posztok is, ahogy kiadja a lépés, téma végtelen mennyiségű van.

Addig is böngészgessétek az Investort, szinte minden napra akad valami tech vonatkozású sztori. A technológiai szektor címkére kattintva nagyjából ezek elő is jönnek. Itt a lista.

2 komment
Címkék: investor dotkom
süti beállítások módosítása