Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

A legmenőbb játék Budapesten

2011. szeptember 01. 08:15 - Dr. Justice

A Dotkomon még úgysem volt programajánló, itt az idő, a tegnap esti élmény bőven megérdemli, hogy helyet kapjon. Ha picit is geek vagy, a ParaPark tökéletes szórakozást fog nyújtani. Ha nem vagy geek, akkor is.


Az ősrégi kedvenc: Sam&Max Hit the Road - na ilyen a Parapark

A szitu a következő: levezetnek benneteket egy régi bérház pincéjébe, beléptek egy kevéssé bizalomgerjesztő ajtón, ami azonnal bezárul mögöttetek. 60 percetek van, hogy kijussatok. Nem a falat kell kivésni, hanem fejtörőket megoldani, jeleket keresni és értelmezni, ördöglakatokat kinyitni, kódokat és kulcsokat felkutatni, és ha összeáll a dolog, akkor végül feltárul a kivezető ajtó. Csapat- és észjáték a javából, de ennél többet nem szeretnék elárulni a játékmenetről, hogy semmiképp ne lőjek le egyetlen poént sem (van belőlük bőven).

Mi viszonylag nagy brigáddal érkeztünk, lányok és fiúk vegyesen, egymás után három turnust is megtöltöttünk tegnap este (2-4 fő mehet be egy körben). Mindenki teljesen bezsizsegett, simán lett volna kedvünk nyomni még egy kört egy hasonlóan preparált szuterénben. Megelevenedett "point 'n' click" játék az egész (a nagy kedvencem a Sam&Max volt annak idején), ami teljesen kikapcsol és leköt arra a cirka egy órára, amit lent töltesz, az idő úgy telik el, hogy észre sem veszed.

Minden elismerésem a ParaPark megalkotóinak, mert egyfelől rengeteg dolgot zsúfoltak a játékba, másfelől pedig nagyon aprólékosan ki van találva és tesztelve a dolog, nem mellékesen pedig alapos meló és odafigyelés kell a működtetéshez is. A jó hír, hogy ha minden igaz, két hét múlva nyílik a második "pálya", lehet pörögni megint. Tuti lenyomjuk azt is.

A ParaParkot a Gondozókert nevű új romkocsmában lehet megtalálni, de van Facebook oldala is, ahol minden lényeges infó elérhető, a lelkendező kommentekből meg mindenki leszűrheti, hogy mennyire frankó a sztori. Egy turnus egyébként 6000 forint, nyilván annyifelé osztva, ahányan egyszerre lementek. Én három hiperokos haverommal voltam, és négy hatalmas koponya (arc) már határeset volt, hárman talán picit kényelmesebb és hatékonyabb lett volna, de így is remek volt.

Azt hiszem a Parapark esetében teljesen indokolt az üde színfolt kifejezés használata. Remek móka.

Disclaimer: semmmi közöm a játék szervezőihez vagy a Gondozókerthez, csak egy teljesen belelkesült user vagyok, aki úgy gondolja, hogy a sztori mindenféle népszerűsítést bőven megér.

4 komment
Címkék: offline
süti beállítások módosítása