Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

700 dollár felett az Apple

2012. szeptember 18. 12:50 - Dr. Justice

aaple_after_1347965736.jpg_586x313

"It's okay to be wrong, just don't stay wrong." (ókori Wall Street-i mondás)

Arra készültem lélekben és tevekényen is, hogy az iPhone 5 inkább csalódást kelthet a piacon, semmint újabb ralit indít el. Hiába maradt el az explicit nagy pozitív meglepetés ('one more thing"), a készülék és a körírtés kellőképpen meggyőző lett. A hangsúly a körítésen van, a piac szerintem nem a nagyobb kijelzőnek vagy az A6-os processzornak örül, hanem annak, hogy minden idők leggyorsabb rolloutját vezényli le az Apple.

Az aktuális negyedév iPhone darabszámában már javában látszódni fog az iPhone 5, amiből ugyebár 24 óra alatt pattintottak el 2 millió darabot, ráadásul ott lesz a leolcsósítva hihetetlen jó ár-érték arányt kínáló iPhone 4S is (meg az előfizetéssel Amerikában ingyen adott, továbbra is hibátlanul működő iPhone 4). Az ASP (average selling price) talán kicsit lemorzsolódik, de majd visszaugrik a karácsonyi negyedévben, a lényeg, hogy jobb lehet a darabszám, ami az előző gyorsjelentés alapján hosszú idő után először csökkent két egymást követő negyedévben is.

Szóval 700 dollár felett jár az Apple, úgyhogy egyértelműen felfelé indult el a 655-680 dolláros sávból. Abban a tekintetben talán igazam volt a múltkor a Millásreggeliben, hogy amerre kilép, arra mehet még tovább is akár huzamosabb ideig is. (És az obligát disclaimer a végére: vagy nem arra vagy nem huzamosabb ideig vagy nem megy, ilyen ez a tőzsde).

komment
Címkék: apple iphone
süti beállítások módosítása