Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Új munka, régi város, új kütyük

2011. május 22. 13:01 - Dr. Justice

Aggodalomra semmi ok, nyájas olvasóim, élek és virulok, sőt, a Dotkom blog sem távozott még el az örök blogmezőkre, csak éppen igen kevés időm és energiám jutott efféle bohó hobbikra az elmúlt hetekben. A blogon továbbra sem fogok magánéleti dolgokról regélni, de most kicsit szakítva ezzel a gyakorlattal gyorsan összefoglalom a blog szempontjából is lényeges epizódokat az elmúlt hetekből. Ezzel egyúttal remélhetőleg sikerül ismét felvenni a fonalat, és jöhetnek majd a „szakmai” posztok is, és ezúton köszönöm mindenkinek a támogató üzeneteket.

Új munka

A legfontosabb változás, hogy  május eleje óta új munkahelyen, a KBC Equitas vezető elemzőjeként próbálom elhitetni magamról, hogy nem vagyok teljesen hülye. Az első pár hétben még sikerült, de bármikor lehullhat a lepel, szóval folyamatos koncentrációt igényel a feladat. A Dotkom szempontjából a legfontosabb, hogy Magyarország egyik legnagyobb online brókercégéről beszélünk, tehát bármi, amit csinálunk, elválaszthatatlanul összefonódik az internettel. Márpedig jó sok dolgot csinálunk, és még többet tervezünk.

Azt azért fontos leszögezni, hogy a blog továbbra is magánhomokozó, nem elsődleges célja, hogy a KBC Equitast bármilyen módon népszerűsítsem, nem ezért fizetnek. Másfelől viszont remélhetőleg sok olyan tapasztalattal gazdagodom majd a munka kapcsán, ami valamilyen módon jótékony hatást gyakorol a Dotkom tartalmára is, nem beszélve az irgalmatlan mennyiségű információról, ami nap mint nap ránk zuhan a világból. Csak legyen időm néha megírni egy-egy bejegyzést.

A Portfolio.hu-val (az előző munkahelyemmel) remek a viszony, és továbbra is rengeteget fogok hivatkozni a cikkeikre, mert jók, és az elmúlt hónapokban egyre dominánsabb a technológiai szektorral kapcsolatos tartalom is (kis szerénytelenséggel azt is mondhatnám, hogy részben talán a Dotkom hatására is, de a szerénytelenségnek még a látszatát is el szeretném kerülni, ezért nem mondom).

Régi város

Az új munka negatív hozadéka, hogy el kellett hagynom Amszterdamot, és ismét kies székesfővárosunkban tengetem mindennapjaimat. Három hét elteltével már enyhül a sokk, sőt, végre időt tudtam szakítani biciklivásárlásra is, ami tovább növeli a komfortérzetem.

A budapesti lét előnye viszont, hogy talán többször jutok majd el mindenféle rendezvényekre, csak szóljatok, és igyekszem megoldani. (Sajnos májusban még el kellett passzolnom például az EPC döntőjét, pedig nagyon szívesen mentem volna, és ezúton is köszönöm a szervezőknek a meghívást.)

Új kütyük

Még egy fontos disclosure a végére: egy iPhone-nal és egy iPaddel bővült a technológiai arzenálom. A blogra betévedő trollok eddig is előszeretettel fanboyoztak, amikor az Apple-ről mint remekül működő vállalatról írtam, ezentúl még csak érvem sem lesz ellenük (viszont bármikor bárkit ki tudok tiltani, muhaha). Persze annál azért nagyobb szellemi kihívásoknak is sikerült már megfelelnem az életben, minthogy elválasszam a vállalat és a piac elemzését a birtokomban lévő kütyükkel kapcsolatos érzelmektől.

Nem mintha egyébként alapjaiban változtatta volna meg az életemet ez a két eszköz, de azért nyilván inkább elégedett vagyok velük, mint sem. A részletes tapasztalatokkal egy egész bejegyzést meg lehetne tölteni, de nem hiszem, hogy igazán nagy szüksége lenne az internetnek még egy iPhone/iPad review-ra, szóval nem fogom erőltetni.

Röviden ennyi a helyzet, mostantól ismét izzítom az blogolókámat, mert téma az van dögivel, és meg kell vallanom, hiányzik is a dolog. Stay tuned! 

9 komment
Címkék: személyes dotkom
süti beállítások módosítása