Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Most akkor mennyi iPad minit adott is el az Apple?

2012. november 05. 15:37 - Dr. Justice

A legfrissebb hírek alapján az Apple az iPad miniből és a 4. generációs retinás iPadből a pénteki start óta 3 millió darabot értékesített. Persze csak ha nem szó szerint értelmezzük a közleményt.

Keresd a különbséget az Apple közleményei között! (Kiemelések tőlem)

  • "Apple® today announced it has sold three million iPads in just three days since the launch of its new iPad® mini and fourth generation iPad..."
    (Apple, 2012. november 5.)

  • "Apple® today announced it has sold over five million of its new iPhone® 5, just three days after its launch..."
    (Apple, 2012. szeptember 24.)

  • "Apple® today announced it has sold three million of its incredible new iPad®, since its launch..."
    (Apple, 2012. március 19.)


Azaz a mai közlemény nem azt mondja, hogy az újonnan piacra dobott iPad miniből és a negyedik generációs iPadből adtak el 3 milliót három nap alatt, hanem összesen, minden elérhető iPad modellből. Ebbe pedig a még piacon lévő iPad 2-es modellek is beletartoznak. Ne feledjük, a miniből még nem kapható mobilinternetes verzió, "olcsó" iPad 3G-vel csak az iPad 2 van.

Ergo nem is biztos, hogy elhanyagolható mennyiségben adtak el az "elavult" iPad 2-esekből, ami nyilván csökkenti az iPad minire jutó számot is, legalábbis erre utal, hogy az Apple már megint dodonai módon fogalmazta meg a közleményét. Vagy csak úgy benne vannak ezzel a jogi herce-hurcával ebben fogalmazgatósdiban, hogy véletlenül ez is olyanra sikerült. Szerintem az Apple-nél véletlenül ilyen nem történik.

Az is lehet, hogy ez csak paranoia, és tényleg az új modellek adták a 3 milliós pakkot, az iPad miniből pedig tényleg elment 2-2,5 millió három nap alatt. A piac legalább örül, a pénteki nagy zakóból picit megpróbál felállni a részvény. Szurkoljunk neki együtt!

113 komment
Címkék: apple ipad
süti beállítások módosítása