Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Az örökké pénzt termelő robot akciós áron

2014. május 28. 10:57 - Dr. Justice

marvin.jpg

Nem szoktam sajtóközleményekkel foglalkozni, mert a műfajt teljesen feleslegesnek tartom, de ma beesett egy a postafiókunkba, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ilyet szólnak (kiemelés tőlem):

[...] Mostantól viszont már nem lesz semmilyen akadálya annak, hogy ha valakinek van egy világmegváltó ötlete a kereskedés sikeres algoritmizálására – vagy ha úgy tetszik, a tőzsdén történő pénzcsinálásra –, akkor azt saját maga megírhatja, és ki is próbálhatja. - mondta [nem írom le a cég nevét, nem akarok reklámot csapni nekik]

 

[...] aki maga is közel 100 algoritmust írt már, javarészt megbízásból, ezek közül több jelenleg is sikeresen fut hazánkban, illetve külföldön.

Ilyen egyszerű. Pénzcsináló programot kell írni a tőzsdére, amit bárki játszi könnyedséggel megtehet (persze kell hozzá egy kis fizetős tanfolyam is), és utána automatikusan dől a lé. És erről még sajtóközleményt is kiadnak.

Kínzó kérdéseim:

  • A közel 100 megírt algóból miért nem fut mind, csak "több"?
  • Ha valaki pénzcsináló programot tud írni, miért eladásra csinálja? Miért nem működteti inkább magának?
  • Ha valaki pénzcsináló programot tud írni, miért akarja erre pénzért megtanítani az embereket? Miért nem működteti inkább magának?

A "kisember" számára is könnyedén elérhető automatikus pénzgyártás az egyik legkártékonyabb "tőzsdés" hazugság. Óvakodjatok tőle, a tőzsde és a befektetések nem így működnek, egészen más kell a sikerhez. És automatikusan nyilván nem jön.

komment
Címkék: tőzsde
süti beállítások módosítása