Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Felhő: kell-e egyáltalán, és ha igen, akkor hogy?

2012. június 04. 20:20 - Dr. Justice

Nem vagyok rendszeres résztvevője informatikai konferenciáknak, az igazán hardcore szakmai dolgok nem is jutnak el hozzám (de ha el is jutnának, úgyis csak a langyosabb témák, mint okostelefon meg startupkodás jut el a tudatomig, a komoly IT-t nem értem én). Szóval nem igazán ismerem én ezt a szcénát, de azért a konferenciaszervezési tapasztalatom és általában véve az ösztöneim azt súgják, hogy a HWSW által összerántott App!cloud című rendezvény nem tucatkonferencia lesz. Fekete öves IT guruknak és fekete nyakkendős IT businessmaneknek is érdekesnek ígérkezik.

cloud.jpg

A számítási felhőalapú szolgáltatások akkora a hype-ot generáltak az elmúlt években, mint az Angry Birds, csak sokkal kevésbé egyértelmű, hogy mi és hogyan is repíti ezeket a sztorikat, és hogy vajon a cukormáz alatt mekkora érték lakozik. Tényleg mindenkinek a felhőbe kell költözni? Lehet-e egyáltalán, és ha igen (vagy ha nem), akkor miért és hogyan (nem)? Na erről szól nagy vonalakban a konferencia, ugyanezt szépen így mondják a szervezők:

"A konferencia központi témája a felhő gyakorlati hasznosíthatósága. Választ kíván adni a legfontosabb kérdésekre, hogy kinek, milyen körülmények között jó választás ez a platform illetve szolgáltatásmodell, hogyan viszonyul az alternatívákhoz, milyen üzleti helyzetben éri meg használata, és mikor kerülendő. Célunk alaposan körbejárni a kérdést, a cloud előnyei mellett ugyanis jelentős és megfontolandó hátrányai is vannak - ezekre pontosan akkora hangsúlyt fektetünk, mint a pozitívumokra."

Szóval érdekes lesz ez, menjetek serényen okosodni a témában! Program és további információ itt.

Disclosure: Azért írtam erről a konferenciáról, mert tetszik, és mert a szervezők megkértek, hogy írjak róla. Ha béna dologról kellett volna írnom, akkor hiába kértek volna meg.

2 komment
Címkék: app!cloud
süti beállítások módosítása