Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

A milliméterpapírtól az adatvizualizációig

2012. július 20. 10:30 - Dr. Justice

Tegnap az a megtiszteltetés ért, hogy az Infografika - a trendi adatvizualizáció címet viselő MeetOFF-on nyomhattam egy cirka 10 perces prezit a tőzsde és az adatvizualizáció kapcsolatáról. Az egész este brutál érdekes volt, ezúton is köszönöm a meghívást. Inspirálóak voltak az előadások, még ma reggel is a tegnapi témákon pörögtünk.Tiszta hülyeség, hogy nem járok gyakrabban ilyen eseményekre.

broker_1.jpg

Az én előadásom picit talán outsider volt a többi között, de szándékosan, inkább egyfajta külső szempont bemutatása és gondolatébresztés volt a cél. A többieket hallgatva egyébként beigazolódott az előzetes sejtésem, hogy a tőzsde kínálta hatalmas, örökké változó, valós idejű varázslásokra alkalmas adatfolyam még kicsit kívül esik az adatvizualizációval foglalkozók látókörén. Pedig a tőzsde a története legelső pillanataitól kezdve szorosan összefonódik az adatvizualizációval (ez persze eleinte a milliméterpapírokra rajzolgatott árfolyamgrafikonokat jelentette).

Tőzsde+adatvizualizáció: itt lehet aztán nagyot varázsolni!

Szó szerint végtelen potenciál rejlik a témában, kezdve a pillanatnyi piaci helyzetképet mutató gyors és látványos vizualizációktól az elemző-szintetizáló, statikus és dinamikus adatfeldolgozásokon át egészen a laikusok számára is érthető és érdekes, ismeretterjesztő grafikai megoldásokig. És még egy csomó olyan dolog, ami nekem eszembe sem jut.

Alább a tegnapi prezentációm, de a lényeg igazából az üzenet: hatalmas potenciál van a tőzsdei adatvizualizációban, ráadásul óriási a felvevő közönség is, szóval aki ilyesmivel foglalkozik (vagy szeretne foglalkozni), annak mindenképpen érdemes ebbe az irányba tapogatózni.

Személy szerint én, meg az egész KBC Equitas pedig ezer örömmel veszünk bármilyen kezdeményezést. Ha van valami ötleted, és dumálnál róla, esetleg adat vagy szakmai háttér kellene hozzá, keress meg!

komment
süti beállítások módosítása