Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Kis vállalathatározó kezdőknek és haladóknak

2012. augusztus 21. 22:53 - Dr. Justice

Ha meg akarsz különböztetni egy gagyi céget egy valóditól, elég ránézni a negyedéves gyorsjelentés körüli hivatalos kommunikációra. Közelmúltbeli példa:

Zynga: A gyorsjelentés kötelező elemei mellé közzétett prezentáció egyetlen dologról szól, méghozzá arról, hogy az elfogadott sztenderdek (GAAP) szerint kimutaott eredmények helyett hogyan számítják a saját mutatóikat. Azaz szimpla magyarázkodás az egész. A lényeges infókat meg túrja ki az elszánt érdeklődő a hivatalos SEC dokumentumokból, hátha megunja a kutakodást.

LinkedIn: Tiszta, rendezett prezentáció, egyértelmű grafikonokkal, számszerű adatokkal, csak egyetlen dia szól a reconciliationről, azaz a GAAP és a korrigált mutatók kapcsolatáról, mindez ráadásul a Slideshare-re feltöltve, és beágyazva az oldalba (persze ne feledjük, hogy hazai pályán mozognak, hiszen a LinkedIn nemrég felvásárolta a Slideshare-t). Emellett egy részletes táblázatot is közzétesznek negyedéves bontású adatokkal, pdf formátumban, böngésszen ki-ki kedvére.

Nem véletlenül háborogtam nem olyan régen hasonló indokok miatt a Groupon jelentésén is, ugyanaz a kategória, mint a Zynga. Hulladék.

Olvasnivaló a Dotkomon: A Groupon még mindig inkább vicc, mint nem

komment
süti beállítások módosítása