Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Bepörög az Amazon

2010. szeptember 28. 11:43 - Dr. Justice

  • 30 milliárd dollár körül a Facebook „a legkevésbé túlértékelt, vagy a leginkább alulértékelt internetes cég” Peter Thiel, a Facebook első befektetője szerint, de az IPO-ra még mindenképpen várnunk kell. A TechCrunch Disrupt nevű konferenciáján a venture capital befektető beszélt arról is, hogy szerinte a legnagyobb technológiai vállalatok az 50-es években éretté vált autóiparhoz szereplőihez hasonlítanak, és az innováció ellen dolgoznak, ez alól kivételt az Apple és talán a Google jelent. További részletek az alábbi videóban. (Thiel helyre teszi a Social Network filmet is, legalábbis igyekszik tompítani az élét)

 

  • Az Amazon saját androidos alkalmazásbazárt indít az általa jóváhagyott, Androidot futtató készülékek számára. Az Android ezzel az egyik legnagyobb mobilszolgáltatónak számító Verizon útjára lép, és valójában a saját terepén, az Android Market terén támaszt versenyt a Google számára. A legújabb pletykák már arról szólnak, hogy az Amazon hamarosan saját androidos táblagéppel lép piacra, az app store csak ennek előfutára lesz.
  • Egyre ritkábban cserélik mobilkészülékeiket az amerikai felhasználók, dacára a csökkenő áraknak, a J.D. Power and Associates felmérése szerint közel egyötödével nőtt az átlagos használati idő a klasszikus („nemokostelefon”) készülékeknél 2009-hez képest. A háttérben részben a gazdasági visszaesés áll, a fogyasztók sokkal inkább hajlamosak elhalasztani az új vásárlásokat, és részben a 4G hálózatok közeljövőbeni elterjedése állhat, ami szintén arra késztethet sokakat, hogy várjanak a legmodernebb készülékek megvásárlásával.
  • Saját tablettel jelentkezik a Research In Motion is, a tegnap bemutatott BlackBerry PlayBook valamikor 2011 elején érkezik a piacra. A  professzionális és szórakoztató felhasználásra egyaránt alkalmas készüléken túl a társaság igyekszik a fejlesztői közösséget is inspirálni, mint az App Store vagy az Android Market, és a BlackBerry Advertising Service segítségével bevételt nyújtani a nekik a alkalmazásokban elhelyezett reklámok révén.

 

komment
süti beállítások módosítása