Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Itt a kijózanodás a Facebooknál

2014. március 26. 22:33 - Dr. Justice

"Az ügylet mégsem elsősorban a WhatsApp, hanem a Facebook túlhajszoltságára hívja fel a figyelmet, és általában véve intő jel a befektetőknek." (Úristen, 20 milliárd dollár - Dotkom, 2014.febrár 20.)

"De a jelek alapján lényegesen nagyobb esélyt látunk egy legalábbis átmeneti visszaesésre, mint a menetelés töretlen folytatására." (Baljós jelek a Facebooknál - Investor.hu, 2014. március 23.)

Nagyon érdekes látni, hogy a 19 milliárd dolláros felvásárlás hogy átalakította mindenki mércéjét a Facebookkal kapcsolatban. Akármerre nézek az internetekben, arról érvelgetnek, hogy 2 milliárd dollár mennyire kis pénz egy vállalkozásért, ami eddig 100 millió dollárnyi befektetést, egy ígéretes prototípust és összesen 2,4 millió dollárra lehúzott nagy csapat balekot tud felmutatni. Nem olyan rég még az Instagram egymilliárd dolláros vételárán illett szörnyülködni, meg a Snapchat kapcsán röpködő 3-4 milliárdokon. Túl gyorsan változnak ezek az értékítéletek ahhoz, hogy megbízhassunk bennük.

valve5ocuslusrift.jpg

Az is érdekes, hogy bejelentik a 2 milliárd dolláros akvizíciót, a Facebook meg veszít 10 milliárd dollárt a teljes piaci értékéből. Véletlen egybeesés is lehet, elromlóban a hangulat a tech szektorban, különösen az internetes cégeknél, de 7 százalékot csak úgy nem szoktak esni részvények.

Nem hiszem, hogy kifejezetten az Oculus lenne az a bizonyos utolsó csepp a pohárban, de a piac érthető módon nem kajálja, hogy Zuckerbergék kerek-perec kinyilvánították, bármit hajlandók felvásárolni a drágára hizlalt Facebook részvényekkel, amiben egy picike kis fantáziát is látnak.

Ezzel egyébként elég szépen bejött, amiről itt károgtam, még az időzítésel is nagy mázlim volt. Pontosan azután omlott össze a részvény, hogy írtam róla itt és az Investoron. Javarészben persze csak szerencse, de olyan is kell néha.

Screenshot 2014-03-26 22.03.35.png

 

És akkor küldeném mindenkinek, aki szereti.

Disclaimer: nem meglepő módon nincs Facebook részvényem.

 

komment
Címkék: facebook
süti beállítások módosítása