Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Szépen ébredezik a Microsoft

2014. március 22. 12:39 - Dr. Justice

Mostanában munka meg egy nagyon rövid szabadság mellett nem nagyon volt időm a Dotkomra is, de azért az elmúlt hónapokban felvetett sztorikat többé-kevésbé nyomon követem. Az egyik ilyen a Microsoft, ahol nagyjából úgy alakulnak a dolgok, ahogy korábban írtam.

report-three-top-microsoft-investors-call-for-bill-gates-to-step-down.jpg14 éve nem ért ennyit a részesedése, nyilván mosolyog

Továbbra is szépen formálódik a történet, amit a nagy metamorfózis kapcsán már feszegettem. Satya Nadella kiváló üzleti-nagyvállalati IT-céget faraghat a Microsoft egyébként is egyre erőteljesebb ilyen irányú kínálatából. Az Office for iPad is erős építőkő lehet, függetlenül attól, hogy rendkívül megkésetten jön. Cserében viszont lehet, hogy nagyon jó lesz. A PC-piac zsugorodása meg a Windows Phone alacsony piaci részesedése pedig egyre inkább csak zavaró zaj, mintsem lényegi fundamentális kérdés (kis túlzással persze).

Október óta, amikor az a bizonyos gyorsjelentés napvilágot látott, és az átalakulás fontosságáról írtam, szépen felül is teljesítette a szélesebb részvénypiacot (az S&P500-at) a Microsoft. Sőt, Satya Nadella kinevezése lokális mélypontnak is bizonyult, ha úgy tetszik, tényleg elindult a rakéta, amiről írtam.

Itt az összes Microsofttal kapcsolatos Dotkom bejegyzés.

A nagyjából másfél hónap alatt mutatott 12-13 százalékos emelkedés nem rossz, ráadásul közel 14 éves csúcsra is futott ezzel a Microsoft, ami általában véve erős pozitív jelzés. Még úgy is, hogy egyébként van egy szakajtónyi fontos probléma, amit a menedzsmentnek meg kell oldania.

download (1).png

A héten egyébként a KBC ügyfeleinek is összeraktunk egy befektetési ötletet (még 40 dolláros árfolyam alatt). Hacsak nem üt be valami nagy piaci összeomlás (bármikor beüthet), akkor még szép emelkedés várhat a Microsoftra. Garancia persze semmire sincs, a kockázatkezelés mindennek a kulcsa.

Disclaimer: van Microsoft részvényem.

komment
Címkék: microsoft
süti beállítások módosítása