Dotkom

Tech szektor pénzügyi szemmel

Elég lötty lett ez az Apple gyorsjelentés

2013. január 23. 23:12 - Dr. Justice

Indeed.

Persze azt is tegyük hozzá, hogy a 47,9 millió iPhone ugyan tényleg hatalmas szám, de 1) elmarad a konszenzustól 2) ezzel együtt is kerek nulla a profit növekedése az egy évvel korábbihoz képest. Zéró, semmi.

Az Apple lassulásáról írtam már korábban, és a negyedév fő számai azt üzenik, hogy talán még túl optimista is voltam, hiszen minden lényeges soron láthatóan alulmúlta a gyorsjelentés azokat a "becsléseket", amiket az IDC számaira épített kis modellből kisajtoltam a minap (az EPS-ről persze már akkor látszott, hogy nem reális, amikor kidobta az excel, de kézzel nem akartam módosítgatni, nem az a cél).

Screen Shot 2013-01-23 at 23.18.47.png

(A konszenzus számok a Fortune gyűjtéséből származnak, ezért térnek el a széles körben használt 13,5 dolláros EPS, és 54,8 milliárd dolláros értékektől.)

Nem nagyon lehet erről most többet mondani, meg kell hallgatni a Tim Cookot, megnézni a részletesebb számokat, például Kínát, aztán meg várni. Ez a részvény még egy darabig nem fog megállni a lábán, hacsak nem lesz osztalék vagy sajátrészvény-vásárlás, mert arra lenne della, 137 milliárd dollár készpénze van a cégnek, közel a kapitalizáció egyharmada.

Screen Shot 2013-01-23 at 23.11.44.png


6 komment
Címkék: apple
süti beállítások módosítása